امير الهي افزود:ساخت اين ويترين ها طي انعقاد قراردادي با شرکت خصوصي در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان زنجان قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه ويترين هاي ساخته شده به آخرين سيستم روز دنيا جهت حفاظت مجهز شده است،گفت:ويترينهاي جديد که در ساخت آنها از شيشه و فلز استفاده ميشود، بسيار محکم بوده و حتي دستگاههايي در زير ويترين گذاشته ميشود که کار ايجاد فضاي خلاء در داخل محفظه و همچنين دفع هر نوع رطوبتي را بر عهده دارند.
تاکنون جسد شش انسان نمکي از معدن نمک چهرآباد کشف شده است. نخستين جسد معروف به \"مرد نمکي\" درزمستان سال 1372، مرد نمکي 2 و 3 به صورت اتفاقي و طي کار باطله برداري بولدوزر توسط معدن کاران در سال 1383، مردان نمکي 4 و 5 طي کاوش هاي باستانشناسي در سالهاي 1383 و 84 کشف شدهاند. وسپس ششمين مرد نمکي کشف و به علت نداشتن مجوز کاوش دوباره با نمک پوشانده و مدفون شد.
از اين مجموعه مرد نمکي 4 سالم ترين و کاملترين جسد نمکي بدست آمده از معدن چهر آباد محسوب ميشود که عليرغم آسيب ديدگي به هنگام مرگ تقريبا بيشتر قسمتهاي بدن شامل مجموعهاي از استخوانها و بافت نرم که بر اثر از دست دادن آب بدن کاملا خشک شده سالم باقي ماندهاند.
پيش از کاوشهاي باستانشناسي در سالهاي 83 و 84 در اين معدن نمک، براساس يافتههاي 12 سال پيش تصور بر اين بود که معدن ، محل کشته شدن شاهزاده ساساني و يا نماينده هيأت حاکمه اقوام سکايي در سده 8 پيش از ميلاد بوده است؛ اما با کاوش هاي ياد شده مشخص شد که همه مومياييهاي مکشوفه از معدن، کارگران و معدن کاراني بودند که در نتيجه ريزش معدن و فرو ريختن ديواره ها و سقف و تونلها کشته و مدفون شدهاند.
طبق آزمايشهاي ساليابي کربن 14 مرد نمکي 3 ، 4 ، 5 ، مربوط به دوره هخامنشي با قدمت حدود 2300 سال و مرد نمکي 1 ، 2 ، مربوط به دوره اشکاني و اوايل ساساني ، با قدمت حدود 1800 سال قبل است. بر اين اساس و با توجه به شواهد و مدارک موجود ، ريزش تونلهاي معدن چهر آباد ، دست کم دوبار و با فاصله زماني حدود 500 سال رخ داده است ./117
انتهای پیام/